Thursday, December 14, 2006

the ToWeRs

Citeam astazi mai multe despre zona in care lucrez... si asta pentru ca am iesit in pauza de masa in explorari si am dat peste tot felul de locuri care mai de care mai interesante.
Asadar: Canada Square, unde lucrez eu a fost proiectata de o companie canadiana si contine 3 turnuri uriase, dintre care cel mai mare este cel din mijloc, numit "Tower One" (50 etaje), avand in stanga si in dreapta Citigroup Center )"the largest financial services firm in the world"(45 etaje) si HSBC Center (45 etaje) si cele 2 sunt pe locul 2 la capitolul cele mai inalte cladiri din UK.

Cladirea mea (Citi) a fost construita doar in 3 ani!
And this is the view starting 34th floor
In interiorul turnului ONE se afla institutii financiare si HQs pentru The Daily Mirror, The Sunday Mirror, The Sunday People and The Daily (and Sunday) Telegraph.
In 2002 un francez catarator a escaladat turnul "with his bear hands", fara mijloace de securizare (micutzul kamikaze)
Fiind un punct reper al Londrei, turnul nu a scapat de atacurile teroriste.. asadar in '92 o bomba a fost plasata de Provisional IRA (Irish Republican Army) dar explozia nu s-a intamplat, si peste 4 ani, aceeasi indivizi au plasat o alta bomba in sudul zonei in care ma aflu, si cea din urma a explodat (rezultate: 2 morti si cladiri prabusite)
Glumitzele pe seama cladirii o numesc "Major's Last Erection", caci a fost cladita pe vremea lui John Major, renumit politician in UK, care a fost si prim ministru.
Cam asta despre turnurile mele :P

cheers mate!

1 comment:

Madalina said...

hehe- vrei sa vizitezi poate Dublinul, sa vezi cat de diferit sunt irlandezii de englezi :)

te pupa Prue