Wednesday, January 17, 2007

Hare Krishna...

Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare ...
imi tot vine sa cant melodia asta dupa weekendul care tocmai a trecut...
intr-adevar am avut parte de 2 zile pline de internationalism:)
totul a inceput sambata.. pe la pranz cand am pornit spre Trafalgar Square sa inchin si eu in cinstea anului nou rusesc (dupa vechiul calendar ortodox)... era plinnn .. mancaruri rusesti aburinde te luau pe sus intr-o aroma izbitoare si te trageau catre kioshc-urile ticsite cu bunatati.. nelipsita era vodka..:))) si toata lumea din piatza Tr. era ushor imbujorata... (i wonder why...)
Tot programul a fost pregatit de rusi si a constat in concerte, dansuri, fanfare... nebunie mare... la ora 17:00 ora Angliei s-a zis La multi ani!! (nu as putea sa va spun si in rusa):) si a pornit o rafala de fulgi...pufoshi...albi... de spuma:D
Probabil ca este prima si ultima "zapada" pe care am sa o vad in Londra anul asta..
Prin puzderia de fulgi au pornit baloane catre cerul albastru sticlos si o ploaie de lumina... cu roshu, alb si albastru...
Am cantat incercand sa ii imitam pe tinerii rusnaci..dar nu prea am avut sorti de izbanda :)
Eram mandra ca sunt singura romanca intr-un grup urias de tineri ca mine de prin: Rusia, India, Elvetia, Turcia, Brazilia, Australia, Slovacia, Ungaria, Cehia, Malaezia, Polonia, Germania.. pfiu.. si cam astea cred ca erau tarile.
Toti erau veniti sau aveau o oarecare legatura cu AIESEC :)
Si de ce ma simteam mandra?
Ca's romanca domne! in marea aia de natzii ma simteam fericita ca sunt romanca si ca imi pot reprezenta tzara!
A urmat un periplu prin diferite locatii din Leicester Square (centrul cu majoritatea teatrelor) si acolo am avut ocazia sa ii cunosc si mai bine pe tineri.
Cele mai interesante au fost discutiile cu indienii care m-au facut sa ma reindragostesc de India..
Am aflat multe despre ei.. dar parca nu indeajuns... si mi-am facut o promisiune.. si anume ca am sa merg acolo! clar!
India e un tinut atat de misterios incat pare ca niciodata nu ai sa ii gasesti capatul.. Lumea asta infinita cu pete de culoare in inimi si straie, cu portocaliu si violet, efectiv pare sa respire pasiune..e impartita in atatea feluri incat oamenii astia veniti din aceeasi tara, nu se intelegeau in aceeasi limba...(in India se vorbesc 800 de limbi si 2000 de dialecte:) )
Ca sa fie treaba treaba, in momentul in care am iesit din restaurantul mexican Chiquito.. (ai ai che nachos buenos!!!.. ariba ariba...andre!) am dat peste un grup bizar...
Se auzeau sunete de darbucha..(tobe) si o zdranganeala de copotzei placuta...lumea se misca aiurea si in acelasi timp foarte organizat..
Efectiv am inceput si eu sa ma batzai pe sunetele diafane si sa cant.. era un refren cunoscut si totusi greu de identificat.. mi-am amintit ca il auzisem candva in copilarie la televizor...
Hare Krishna Hare Krishna
Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare ...
hehe... efectiv m-a imbolnavit de placere momentul asta... adeptzii hare krishna aveau frezuri bizare si pareau mici budhishti alternativi :)..ne zbantzuiam de nebuni pe strada si zambeam.
Exista International Society for Krishna Consciousness (stiuti ca si hare Krishnas)care aduc o stare de conshtiinciozitate sporita prin practicile lor care includ acest dans haotic si cantecul..:)
Nu va ganditi la MISA...:) nu are legatura:P
Prin practicile astea vesele ... Hare Krishnas se vad mai aproape de Krishna (GOD) si de armonia universala.
Am atins energia fiintzei vii :)...mi-a dat o stare incredibil de pozitiva...
genial!:)
Puteti sa vedetzi o mostra a dansului "haotic" pe you tube :P daca op sa cautati Hare Krishna:)
Eh si cum e vorba de atata libertate la mijloc, practica a fost preluata si de Hippies... care nu o fac tocmai "ca la carte" caci nu trebuie sa fi sub influentza de halucinogene cand practici Hare Krishna... :)
Weekendul s-a terminat fulminant u o lectie de salsa! ai muchacho!!:P
Intr-un club ca in filme...incredibil efectiv... la lectia de incepatori eram vreo 50 de oameni care dansam pe un ring de lemn.. cu lumini difuze si culori calde..
In fatza erau o tipa si un tip (eram separati fete baieti) care ne dadeau simultan indicatii referitoare la pashi.
Ne-am invartit si am numarat un ./.dos..tres... pana am ametit complet..asa ca ne-am refacut rapid cu o corona.. 2 la pretz de 1
asha da weekend:)
va pup ca am scris destul si iarashi dau in romane!
til next time!:)
q. alm

No comments: